Onderhoud teamorganisatie

Een boeiend proces om de ontwikkelingen van het team te volgen en de valkuilen te herkennen.  Teambuilding gaat voor een deel over de inhoud van het werk maar vooral over vragen als: zijn er gewoonten in ons team geslopen die niet effectief zijn? Doen we nog steeds de goede dingen? Spelen er zaken tussen teamleden onderling die hen hinderen?

Het zijn immers meestal zaken op relationeel vlak die de groei van een team belemmeren. Dat is lastig om te doorzien en aan te pakken. Maar als je dat niet doet, kunnen de irritaties een grote rol gaan spelen en zie je dat een topteam terugvalt naar een lager stadium van ontwikkeling.

Onderhoud

Elk team heeft minstens een keer per half jaar een dagdeel nodig om zich te bezinnen op de kwaliteit van de samenwerking. Een proces begeleider dient de stadia van team ontwikkeling te kennen. Daarnaast is hij in staat om processen die het functioneren belemmeren, te benoemen en te verbeteren.

In mijn leven heb  ik honderden teams begeleid.

5 november 2012
Reactie van deelnemer na begeleiding van managementteam: 
Voor het groepsproces heb je veel bereikt gedurende de laatste twee dagen. Ik denk dat er maar weinig mensen zijn die dat ook hadden kunnen bereiken. Daarvoor, Netty, verdien je een dikke felicitatie! 

 

 

 

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.